Δράσεις σε σχολεία κατά του καπνίσματος ξεκινούν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Πρόγραμμα προαγωγής υγείας στα σχολεία της χώρας, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος, υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

«Γνωρίζω και αποφασίζω: δεν μαθαίνω να καπνίζω» τιτλοφορείται η δράση των δύο υπουργείων, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Τα προγράμματα αγωγής υγείας έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τους μαθητές με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να διαφυλάξουν την υγεία τους.
Οι δράσεις των δύο υπουργείων παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού.
«Μόδα είναι να μην καπνίζεις» είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σημείωσε ότι είναι θλιβερό το θέαμα να καπνίζουν ενήλικες σε κλειστούς χώρους παρουσία παιδιών.
Οι δράσεις αφορούν την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων, στην υιοθέτηση υγιεινής συμπεριφοράς, αλλά και στην αποφυγή παραγόντων, που επιβαρύνουν την υγεία, ανέφερε ο υπουργός.
Πρόκειται για εθνική προσπάθεια να μάθει κάποιος να μην καπνίζει, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
3 Ιουν. 2011

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.