Η Ινδία απαγόρευσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με την επιβολή προστίμου ύψους τεσσάρων δολαρίων.Η Ινδία απαγόρευσε σήμερα Πέμπτη το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του εθισμού στον καπνό, που ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα για το ένα πέμπτο όλων των θανάτων στην τρίτη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη σε κατανάλωση προϊόντων καπνού.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε γραφεία, εστιατόρια, σχολεία, ντισκοτέκ, νοσοκομεία και στάσεις λεωφορείων θα πλήξει τους 240 εκατομμύρια καπνιστές, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να καπνίζουν μόνο στο σπίτι και στο αυτοκίνητό τους.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με την επιβολή προστίμου ύψους τεσσάρων δολαρίων.

Με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η Ινδία ακολουθεί το παράδειγμα χωρών όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική και η Ταϊλάνδη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και τα περισσότερα θύματα θα προέρχονται από χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος όπως η Ινδία.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ – 02.10.2008

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *