Κάπνισμα μόνο σε κέντρα με ζωντανή μουσική από 1/9/2010

Εν τω μεταξύ παραμονεύει η διαφθορά, αφού τα πρόστιμα κρατούνται ψηλά. Από 1ης Σεπτεμβρίου 2010, πάντως, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκτασης άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων με ζωντανή μουσική, που παίρνουν παράταση μέχρι 31/5/2011.

Η απαγόρευση είναι «ολική», όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο για το ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας. Δεν προβλέπει ούτε καπνιστήρια για τους φανατικούς του καπνού.
Η υπουργός Υγείας κρατά τα πρόστιμα που είχε και ο προκάτοχός της Δημήτρης Αβραμόπουλος για τους παραβάτες καπνιστές 50-500 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υποτροπών. Μειώνει περήφανα, όμως, τα πρόστιμα των ιδιόκτητων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από 2.000-20.000 ευρώ σε 1.000-10.000 ευρώ, πάλι ανάλογα με τις υποτροπές. Για τους επιχειρηματίες οι υποτροπές θα οδηγούν κλιμακωτά ακόμη και στο οριστικό κλείσιμο του καταστήματος. Τους ελέγχους στα καταστήματα θα πραγματοποιούν η δημοτική αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ελευθεροτυπία, 8 Αυγούστου 2010

Comments

  1. By •¥–©•£

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *