Κάπνισμα στη Βουλή των Ελλήνων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία παρουσιάζουν το πρόβλημα του καπνίσματος στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προσυπέγραψαν 88 βουλευτές, ζητώντας παράλληλα να δοθεί τέλος σε αυτή την κατάσταση και να προστατέψει το κύρος του θεσμού.

Την επιστολή, που παραδόθηκε την Πέμπτη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογράφουν βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητοι. Υποστηρίζοντας έτσι μια πρωτοβουλία του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος πρώτος έθιξε στους συναδέλφους του το πρόβλημα του καπνίσματος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους της Βουλής και την ταυτόχρονη αδιαφορία των βουλευτών για τον αντικαπνιστικό νόμο. 
Στην προσπάθειά του αυτή, ο βουλευτής της ΝΔ βρήκε καταρχήν αρωγό και συμπαραστάτη τον Πύρρο Δήμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύντομα θα έδιναν τη δική τους στήριξη κι άλλα μέλη της Βουλής, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
Έτσι, την επιστολή των «88» μεταξύ άλλων υπογράφει ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και οι προκάτοχοί του στο υπουργείο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός. 
Ακόμη, την παρέμβαση υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος.
in.gr – 6/2/2013

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.