Κάπνισμα στον χώρο εργασίας

Αν είστε καπνιστής και υποφέρετε επειδή δεν επιτρέπεται να καπνίζετε μέσα στο χώρο εργασίας σας μη θυμώνετε με τη διεύθυνση.

Πέραν του ότι κάνετε καλό στους άκαπνους συνεργάτες σας προστατεύοντάς τους από το παθητικό κάπνισμα, κάνετε καλό και στον εαυτό σας: η απαγόρευση του καπνίσματος τελικά σας ενθαρρύνει να το κόψετε κι εσείς.

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως οι καπνιστές που εργάζονται σε εταιρείες οι οποίες εφαρμόζουν αντικαπνιστική πολιτική, είτε καπνίζουν λιγότερο είτε κάπια στιγμή το εγκαταλείπουν. Κατά μέσο όρο, η απαγόρευση του καπνίσματος στο χώρο εργασίας έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν οι εργαζόμενοι το κάπνισμα κατά 29% ενώ το 4% των καπνιστών τελικά το κόβει.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 26 μελέτες που είχαν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και οι οποίες εξέταζαν τις επιδράσεις που μπορεί να έχει η αντικαπνιστική πολιτική στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η μέθοδος φέρει περισσότερα αποτελέσματα από την αύξηση της φορολογίας του καπνού και συνεπώς την αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Μάλιστα, αν δεν υπάρχουν καν ειδικοί χώροι για το κάπνισμα σε κάθε εταιρεία τότε τα ωφέλη της απαγόρευσης διπλασιάζονται.

Focus magazine – Παρασκευή 26 Ιουλίου 2002

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.