Αυξημένο το ποσοστό καπνιστριών στα Χανιά

Χανιά: Μανιώδεις καπνίστριες εμφανίζονται οι νεαρές από τα Χανιά, καθώς
τα ποσοστά αυτών που δοκιμάζουν τον καπνό έχουν αυξηθεί σημαντικά τα
τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των αγοριών που έρχονται σε επαφή με το τσιγάρο είναι αισθητά μειωμένος. Τις παρατηρήσεις και την έρευνα υπογράφει το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Χανιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος, Κώστα Αρχοντάκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα στο νομό παρουσιάζουν αύξηση, καθώς το τσιγάρο έχει γίνει συνήθεια στις νεαρές κοπέλες.

Αντίθετα, τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν ότι στα αγόρια υπάρχει ελάττωση.

Η Aντικαρκινική Eταιρεία προσπαθεί να έρχεται σε επαφή με νεαρά άτομα, καθώς, όπως λέει ο κ. Αρχοντάκης, "έχουμε καταλάβει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του καπνιστή τόσο δυσκολότερη είναι η προσπάθειά του να πει ‘όχι’ στο τσιγάρο".

Τον τελευταίο καιρό, η Aντικαρκινική Eταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της, διοργανώνοντας ομιλίες σε επαρχιακές πόλεις και σχολεία σχετικά με αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Η μείωση του καπνίσματος δεν έχει οφέλη στην υγεία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα της US Mayo Clinic που δημοσιεύει το BBC, η μείωση της ποσότητας των τσιγάρων που καταναλώνει ένας καπνιστής την ημέρα δεν φαίνεται ωφελεί την υγεία του.

"Μόνο όταν κάποιος κόψει εντελώς το κάπνισμα θα έχει άμεσα και φανερά οφέλη. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να πιστοποιούν ότι η μείωση της κατανάλωσης προϊόντων καπνού ωφελεί την υγεία" δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Ρίτσαρντ Χαρτ.

ΑΠΕ

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.