Βίαια παιδιά από μητέρες καπνίστριες

Σύμφωνα με την έρευνα, οι έφηβοι- των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν-
παρουσιάζουν υπερβολικά παρορμητική συμπεριφορά και είναι ριψοκίνδυνοι.

Από το συμπέρασμα αυτό δεν απέχουν και τα αποτελέσματα των αμερικανικών ερευνών, στα οποία κατέληξαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη. Βάσει της αμερικανικής έρευνας, παιδιά που οι μητέρες τους καπνίζαν κατά τη διάρκεια της κύησης, διατρέχουν πενταπλάσιες πιθανότητες ν’ αναπτύξουν "χαρακτηριστικά αρνητικής συμπεριφοράς" σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που δεν καπνίζουν.

Στην αμερικανική μελέτη οι επιστήμονες ερεύνησαν την επίδραση κατανάλωσης νικοτίνης σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση συμπτωμάτων μη προσαρμογής, όπως είναι το εξαιρετικά νεαρόν της ηλικίας κάποιας μητέρας- όταν δηλαδή αυτή είναι κάτω των 20 ετών. Στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα μιας καπνίστριας να γεννήσει παιδί που στη συνέχεια θα παρουσιάσει τάση προς τη βία είναι εννιά φορές μεγαλύτερη.

Ακόμη μιας χώρας η μελέτη έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ήδη "συμφωνούντων". Φιλανδοί επιστήμονες συμφωνούν με τις πιο πάνω μελέτες και θέλουν τις γυναίκες που κάπνιζαν κανονικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, να έχουν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στη ζωή βίαιους γιους.

Πηγή: Α.Π.Ε. 

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.