Κόβει το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους από τις 2 Ιανουαρίου και η Ισπανία

Στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία μπήκε η Ισπανία, καθώς το κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τρίτης νομοσχέδιο που απαγορεύει το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, καζίνα και στις αίθουσες μπίνγκο και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.

Το κάπνισμα θα απαγορεύεται ακόμα και στους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους, προαύλιους χώρους σχολείων και νοσοκομείων.
Νόμος που ισχύει από το 2006 απαγορεύει το κάπνισμα στους χώρους εργασίας και τα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Μέχρι σήμερα ο νόμος παρείχε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατόριων και μπαρ να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των καταστημάτων τους, κάτι το οποίο έκανε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών.
Οι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης υποστηρίζουν ότι η διακοπή του καπνίσματος θα απομακρύνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους.
Η κυβέρνηση απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν έχει πλήξει ουσιαστικά αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες.
Η παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο 600.000 ευρώ.
22/12/2010, in.gr
Σχετική δημοσίευση σε ιστολόγιο: Ισπανική προβοκάτσια

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.