Δεν καπνίζεις; Μπόνους άδεια!

Έξι πρόσθετες ημέρες άδειας τον χρόνο χορηγεί μια ιαπωνική εταιρεία σε όσους υπαλλήλους της δεν καπνίζουν, προκειμένου να αντισταθμιστεί ο χρόνος που ξοδεύουν οι καπνιστές συνάδελφοί τους, κατά το διάλειμμά τους για ένα τσιγάρο.

Κατά την εταιρεία Piala Inc., η οποία δραστηριοποιείται στο μάρκετινγκ και απασχολεί 120 άτομα, το μπόνους διακοπών έχει ως στόχο αφενός να μην νιώθουν αδικημένοι οι εργαζόμενοι που δεν καπνίζουν, αφετέρου να δοθεί κίνητρο στους λάτρεις του τσιγάρου να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Της απόφασης της εταιρείας είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το Newsweek, η διαμαρτυρία μη καπνιστών εργαζομένων, οι οποίοι παραπονέθηκαν πως τα διαλείμματα των συναδέλφων τους για τσιγάρο συνήθως διαρκούν αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα εκείνοι να εργάζονται περισσότερο, καλύπτοντας παράλληλα όποια επείγουσα ανάγκη προκύψει.

Καθώς τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον 29ο όροφο κτηρίου στο Τόκιο, ένα διάλειμμα για τσιγάρο διαρκεί περισσότερα από 10 – 15 λεπτά, με τους καπνιστές να αναγκάζονται να μεταβούν σε ειδικό χώρο στο υπόγειο.

Η απόφαση της εταιρείας, μάλιστα, φαίνεται να έδωσε κίνητρο σε ορισμένους καπνιστές να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους συνήθεια, καθώς μέσα σε δύο μήνες τέσσερις υπάλληλοι έκοψαν το κάπνισμα, σύμφωνα με το Euronews.

naftemporiki.gr

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.