Ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ειδική συνεδρίαση το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη στη συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιούφης, ζήτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, παρουσία των επιστημονικών φορέων, προκειμένου να εκφράσουν επίσημα την άποψή τους και τις προτάσεις τους για το επίμαχο θέμα.

Ο κ. Φούσας κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και για μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιούφης, αφού εξέφρασε την βούληση της ΕΚΕ να συμβάλλει με κάθε θετικό τρόπο στην επίτευξη του στόχου για τη μείωση του καπνίσματος και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μίλησε για τον ρόλο του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως «Δούρειου Ίππου» και ότι κύριος στόχος είναι συνολικά η αποτροπή της συνήθειας του καπνίσματος.

health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *