Ενημέρωση Παπούλια για την αντικαπνιστική εκστρατεία του υπουργείου Υγείας

papoulias-adonisΤην εκστρατεία του υπουργείου Υγείας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Άδ.Γεωργιάδης και Ζ.Μακρή) μαζί με την πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη.

«Προσπαθούμε -δρώντας προληπτικά στις νεαρές ηλικίες- να εξηγήσουμε πόσο κακό πράγμα είναι το κάπνισμα» είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι δεν ενδιαφέρει το υπουργείο η είσπραξη των προστίμων -άλλωστε αφορά άλλα υπουργεία- αλλά η επί της ουσίας μάχη για τον περιορισμό του καπνίσματος».

«Είμαι ήδη στρατευμένος στην προσπάθειά σας, το ξέρετε πάρα πολύ καλά και σαν άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή του, αλλά είμαι παθητικός καπνιστής» απάντησε ο κ. Παπούλιας και εξέφρασε την απορία:

«Πώς έχουν προχωρήσει άλλες χώρες με το ίδιο δύστροπους λαούς όπως είναι και ο ελληνικός, παραδείγματος χάριν ο ιταλικός, κι εμείς ακόμα είμαστε στην προσπάθεια;»

«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα και η Ελλάδα να ακολουθήσει τα βήματα των υπολοίπων κρατών. Και δεν μπορεί να φαινόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι που δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε σ’ αυτό τον τομέα. Και θεωρούμε ότι με σας επικεφαλής, ένα βήμα παραπάνω θα κάνουμε» συμπλήρωσε ο Άδ. Γεωργιάδης.

«Ελπίζω, όπως είπατε, αυτή η καμπάνια να πείσουμε, είναι πολύ σημαντική, σημαντικότερη από τις εγκυκλίους, οι οποίες έχουν βεβαίως την ισχύ τους, αλλά περιορισμένη και επιφανειακά. Πρέπει να πεισθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες περισσότερο» επισήμανε ο κ. Παπούλιας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *