Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα οι έλεγχοι του κλιμακίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων για το κάπνισμα σε όλους τους Δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parakritika.gr, ήδη έπεσαν και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα σε δύο περιπτώσεις, από τα δέκα συνολικά καταστήματα που ελέγχθησαν και μάλιστα, τόσο στους υπεύθυνους των καταστημάτων, όσο και στους καπνιστές.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ σε κατάστημα στην πλατεία των Δικαστηρίων, καθώς και 50 ευρώ στον καπνιστή, ενώ σε ανάλογη περίπτωση σε άλλο κατάστημα στα όρια του παλιού Δήμου Χανίων επιβλήθηκαν τα ίδια πρόστιμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 50 έως 500 €.

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 €.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θέλει να υπενθυμίσει στους πολίτες και στους υπευθύνους επιχειρήσεων και φορέων την υποχρέωση τους στην τήρηση της Νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος και να γνωστοποιήσει ότι οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Πηγή

One Comment

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *