Καλημέρα Freedom.
Ναι, πράγματι πρόκειται για αντικαπνιστικό site, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να ενημερωθεί σωστά για ορισμένα πράγματα. Διαβάζοντας τα νήματα των αντικαπνιστών, καθώς και τους προτεινόμενους συνδέσμους μαθαίνω και εγώ πώς να φέρομαι κοινωνικά όταν βρίσκομαι σε προσπάθεια διακοπής καπνίσματος χωρίς να με αντιμετωπίζουν «με στραβό μάτι» :-)
'Οντως, είναι όλα στο μυαλό και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Θα επισκεφθώ τον σύνδεσμο που μου προτείνεις. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία με τίτλο «πώς να κόψετε το τσιγάρο» και έχω επισκεφθεί αρκετούς συνδέσμους για το ίδο θέμα. Όλα λένε λίγο πολύ το ίδιο για το ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθούμε:
Να περιέχει πολλά μικρά συχνά γεύματα με χαμηλές θερμίδες. Να τρώμε δημητριακά, ψωμί σικάλεως, φρούτα, λαχανικά, να αποφεύγουμε μεγάλα θερμιδοβόρα γεύματα, κτλ. Αυτό το κάνω έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από το θέμα διακοπής καπνίσματος. Όσον αφορά την «τσέπη μου», λόγω ακρίβειας των καιρών... ξοδεύω περισσότερα χρήματα σε φρούτα και λαχανικά, παρά σε ένα πακέτο τσιγάρων..., αλλά αυτό είναι off topic.
Πράγματι δεν υπάρχουν συνταγές - αναφερόμουν και ήλπιζα σε προτεινόμενο «οικονομικό διαιτολόγιο» (γι' αυτό και το κουβεντιάζω)..