Οι παρακάτω πληροφορίες προέρχονται από τη φίλη μου τη Ramona (θα τις επεξεργαστώ και θα ενσωματωθούν στη λίστα στην αρχή του θέματος):
Altamira, Μαρούσι, πολυεθνική κουζίνα. Χαλάνδρι Τηλ 210-6128841. (μόνο αυτό, γιατί υπάρχει και στο Κολωνάκι αλλά εκεί δεν υπάρχει χώρος για μη καπνίζοντες). Τελευταία έχουν αφιερώσει μια ακόμη μεγαλύτερη αίθουσα από την προηγούμενη, με έξι τραπέζια.
Golden Phoenix (κινέζικο όπως θα έχεις υποψιαστεί από το όνομα!) Τηλ 210-8078640 Τατοιου, Κηφισιά. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αίθουσα. Δεν είναι χωριστή με πόρτα από το υπόλοιπο αλλά είναι πραγματικά «καθαρό» (εγώ αναφέρομαι μόνο σ’αυτό, γιατί έχουν και άλλα καταστήματα για τα οποία δεν γνωρίζω την κατάσταση). Προσοχή: αν σου πουν ότι στο Κεφαλάρι έχουν χώρο για τους μη καπνίζοντες: ναι, έχουν έναν χώρο ο οποίος όμως είναι σαν υπερυψωμένη περιοχή οπότε, όχι μόνο δεν είναι χωρισμένο από το υπόλοιπο εστιατόριο αλλά και ο καπνός ανεβαίνει στους μη καπνίζοντες!)
Anema e Core, Χαλάνδρι, Ιταλική pizzeria – trattoria. Τηλ 210-6895666. Κρατήσου καλά ή κάτσε πριν διαβάσεις!
Έχουν τέσσερις συνεχόμενες αίθουσες για μη καπνίζοντες, η κάθε μια με τέσσερα έως έξι τραπέζια!!!!!!
Είμαι πολύ περήφανη για ότι έχουμε καταφέρει με αυτά, είτε να αφιερώσουν «κάθε μέρα» τον χώρο, είτε να τον μεγαλώσουν, και όχι τελευταίο, να τηρούν την απαγόρευση!
Ένας τρόπος που φάνηκε αποτελεσματικός και που τον συνιστώ σε όποιον έχει δύο λεπτά να μιλήσει με τον υπεύθυνο του μαγαζιού, είναι αυτός:
Ας δοκιμάσουν, σε όποιον παίρνει τηλέφωνο για κράτηση και ΔΕΝ διευκρινίζει αν θέλει καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες, να τον ρωτάνε….. ε λοιπόν, σύντομα θα ανακαλύψουν ότι εκτός από τους φανατικούς υπέρ και κατά, υπάρχουν και πάρα, μα πάρα πολλοί αδιάφοροι και ακόμη περισσότεροι που θα θέλανε μη καπνίζοντες αλλά απλά δεν το ελπίζουν!!. Οι αδιάφοροι είναι πολύ χρήσιμοι, μπορούν είτε να πάνε να αναπνεύσουν την κάπνα αν η αίθουσα για τους μη καπνίζοντες είναι γεμάτη, είτε να γεμίσουν τα τυχών κενά της, τα οποία τόσο τρομάζουν τους εστιάτορες!