Γιατροί και νοσηλευτές που καπνίζουν

Θυμάστε την Κρουέλα ντε Βιλ, η οποία κάπνιζε μανιωδώς στα «101 σκυλιά της Δαλματίας» ή τον Πινόκιο όταν δοκίμαζε πούρο; Εν έτει 2015, η Disney αποφάσισε ότι κανένας ήρωας ταινιών της δεν θα ανάψει ξανά τσιγάρο, αποφεύγοντας την (εικονική) έκθεση των νέων στον καπνό.

Τέσσερα χρόνια μετά, τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το Netflix – αφού πρωτίστως δέχτηκε έντονη κριτική για τη δημοφιλή σειρά «Stranger Things» στα… καρέ της οποίας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 182 σκηνές ηθοποιών που καπνίζουν, τασάκια με βουνά από αποτσίγαρα και πακέτα.

Στη χώρα μας πάλι, η ανάγκη αποκαθήλωσης της καπνιστικής συνήθειας δεν περιορίζεται μόνο στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη – διάλογος που διεξάγεται σε χώρες όπου ο αντικαπνιστικοί νόμοι ισχύουν – δεδομένου ότι το τσιγάρο δεν έχει σβήσει ούτε καν στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι δύο πρόσφατες καταγγελίες πολιτών για νοσοκομεία-ντουμάνια φέρνουν εκ νέου στο επίκεντρο την ανάγκη για καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μέτρο που αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και στοίχημα τόσο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

-Για ποια μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν γίνει καταγγελίες

-Συγκλονιστικές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων για γιατρούς που καπνίζουν μέσα στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Ντουμάνια» από «θεριακλήδες» στα νοσοκομεία

Όπως καταγγέλλουν επισκέπτες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα γραφεία των γιατρών επικρατεί η απόλυτη αναρχία όσον αφορά το κάπνισμα. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση- καταγγελία γυναίκας όπου η μητέρα της νοσηλεύεται στο Αγία Όλγα.

Γιατροί και νοσηλευτές κλείνουν τις πόρτες τους και κυρίως όταν εφημερεύουν καπνίζουν επιβαρύνοντας την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στους διπλανούς θαλάμους. Παρόμοια καταγγελία- ανάρτηση βαραίνει και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος Γεννηματάς.

Γιατροί και νοσηλευτές καπνίζουν σε κεντρικά νοσοκομεία – Τι καταγγέλθηκε

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.