Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εισάγει μάθημα στα σχολεία για την πρόληψη του καπνίσματος από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ηδη έχει ετοιμαστεί εκπαιδευτικό υλικό, όπως το τετράδιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Μαθαίνω να μην καπνίζω» της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece, το οποίο στοχεύει να μεταδώσει με τρόπο εύληπτο στους μαθητές θετικά μηνύματα για τη ζωή, την υγεία, τον αθλητισμό και την καταπολέμηση της εξάρτησης από τον καπνό. Το μάθημα θα γίνεται στα γυμνάσια όλης της χώρας και το εκπαιδευτικό υλικό προετοιμάζεται σε συνεργασία με τον καθηγητή, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη.

***

Η υπουργός είναι της άποψης ότι η καταπολέμηση των εξαρτήσεων από τον καπνό και τα ναρκωτικά καθώς και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής πρέπει να ενταχθούν άμεσα στα σχολεία στις νέες θεματικές που εξετάζει το υπουργείο και οι οποίες θα ενισχύσουν το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Σημειώνω εδώ ότι σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά καπνίσματος ανάμεσα σε μαθητές ήταν εξαιρετικά υψηλά, αλλά τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν.

***

Ποιος καταστρατηγεί τον αντικαπνιστικό

Πάντως για την ιστορία αναφέρω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος καλά κρατεί στη Βουλή. Οι καπνιστές βουλευτές (ανάμεσά τους και ο Παύλος Πολάκης) έχουν πειθαρχήσει και βγαίνουν έξω (από την πλευρά του Εντευκτηρίου) είτε σε μια μικρή λωρίδα αίθριο στο καφενείο της Βουλής για να καπνίσουν, πλην μίας περιπτώσεως. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (από τους πλέον γνωστούς) αποφεύγει να πάει έξω για να καπνίσει την… πίπα του. Την ανάβει μέσα στο καφενείο και ντουμανιάζει την αίθουσα.

Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *