Ο Καρέλιας μοιράζει 2,5 εκ. στους εργαζόμενους

Βλέπω διάφορα σχόλια, σχετικά με την πράξη δωρεάς του Καρέλια στους εργαζομένους, όπως το σχόλιο της Λώρης Κέζα στο Βήμα:

Λένε για τον Καρέλια, τον καπνοβιομήχανο, ότι είναι καλός άνθρωπος επειδή μοιράζει αφειδώς τα μπόνους στους υπαλλήλους του. Στην πραγματικότητα αυτή η γενναιοδωρία είναι περισσότερο ένδειξη ευφυΐας παρά καλοσύνης. Είναι κίνητρο για περισσότερη δουλειά και συνέπεια.

Αυτό που με εκπλήσσει όμως, είναι το γεγονός ότι κανείς δεν σχολιάζει το αντικείμενο αυτής της ευγενούς βιομηχανίας (το οποίο θα κατέτασσα στην ίδια κατηγορία με τη βιομηχανία όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών). Λες και η πρόκληση θανάτου σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους γίνεται από μόνη της, όχι επειδή καπνίζουν. Όχι επειδή μπορούν και αγοράζουν τσιγάρα από το περίπτερο λες και είναι τσίχλες. Κι έτσι ασχολούμαστε με την πολιτική της εταιρείας προς τους εργαζομένους.

Αχ, ναι, τι καλός άνθρωπος αυτός ο Καρέλιας! Ας κάνουμε και μια εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, να προβάλουμε το ευγενές του έργο και να δίνουμε και δωρεάν δείγματα των προϊόντων του, μαζί με τα γάλατα και τις τυρόπιτες, είμαι σίγουρος ότι οι μαθητές θα το εκτιμήσουν δεόντως.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.