Πολάκης ζεϊμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα

Την έντονη οργή του ευρωπαϊκού επιτρόπου για την Υγεία προκάλεσε το βίντεο του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο στον Σταμάτη Κραουνάκη με το τσιγάρο στο στόμα.

Την έντονη οργή του ευρωπαϊκού επιτρόπου για την Υγεία Βιτένις Αντριουκαΐτις προκάλεσε το βίντεο του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο στον Σταμάτη Κραουνάκη με το τσιγάρο στο στόμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που τυπικά είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εθεάθη να καπνίζει σε κλειστό χώρο κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το γεγονός αυτό σχολίασε με καυστικότατο τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Χθες, ο κ. Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του έλληνα υφυπουργού υγείας, να καπνίζει σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις εξέφρασε την οργή του:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε.

Επιτρόπος Υγείας ΕΕ για Πολάκη: Ντροπή, δεν καταλαβαίνει από υγεία

Ο Παύλος Πολάκης έχει χίλιους φίλους κι άλλους τόσους εχθρούς. Δικαίωμά του να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται, να βρίζει δημοσιογράφους, να κάνει τσαμπουκάδες με τα ΜΜΕ και με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν έχει δικαίωμα όμως να φέρεται με άθλιο τρόπο όταν αυτό συνδέεται με τον θεσμικό του ρόλο, ως βουλευτής που τον έστειλε ο λαός στη Βουλή και ως υπουργός που τον επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό και ήταν άθλιο το σχόλιό του για το Μάτι και τους νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Γι’ αυτό ήταν απαράδεκτη η ενέργειά του να δημοσιοποιήσει τα ονόματα δικαστών που δεν του αρέσουν. Και γι΄ αυτό ήταν ντροπιαστικό να μιλά έτσι όπως μίλησε και να μη δίνει ουσιαστικές απαντήσεις για το θάνατο δύο παιδιών σε ελληνικά νοσοκομεία.

Όταν ως υπουργός Υγείας δείχνει να μην κάνει καλά τη δουλειά του οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και πιο σοβαρός. Αλλά ας αφήσουμε τα παλιά κι ας πάμε σε κάτι καινούργιο.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από τον ίδιο τον υπουργό ένα βίντεο όπου χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο υπό τις μελωδίες του νέου…. Λαζόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, του Σταμάτη Κραουνάκη.

Θαυμάσαμε τον λεβέντη υπουργό Πολάκη να χορεύει πράγματι με δεξιοτεχνία και να θυμίζει παλιούς ρεμπέτες που ήξεραν να ζουν κάθε στίχο και κάθε μελωδία ενός τραγουδιού.

Ομως, υπουργέ μου κύριε Πολάκη, είστε υπεύθυνος για την πολιτική της Υγείας. Το υπουργείο σας έχει ένα νόμο που γράφει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνεται με το τσιγάρο.

Η αντικαπνιστική πολιτική είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα αφού ποτέ δεν εφαρμόστηκε επί της ουσίας επειδή του Έλληνα ο τράχηλος ζυγός δεν υπομένει.

Όταν όμως, οι πολίτες, οι καπνιστές, βλέπουν τον υπουργό να χορεύει μάγκικη ζεϊμπεκιά με το τσιγάρο στα χείλη και μετά επιδεικτικά να το πετά και κάτω, τι θα πρέπει να περιμένουμε;

Αν ο υπουργός Υγείας δεν γίνεται το παράδειγμα ώστε να πειστούν οι καπνιστές να σέβονται τους υπόλοιπους τότε γιατί να περιμένουμε ότι θα αλλάξει κάτι στη χώρα αυτή;

Άραγε ο κ. Πολάκης έκοψε πρόστιμο στο κατάστημα γιατί κάπνιζαν όλοι αρειμανίως σε κλειστό χώρο; Όχι βέβαια, προέχει ο μάγκικος χορός και χωρίς τσιγάρο σέρτικο αυτό δε γίνεται. Χαλάει την εικόνα.

Και τη φτιάχνει άραγε ένας υπουργός που τον βλέπουν όλοι να γίνεται σχεδόν η κινητή διαφήμιση του… Μάλμπορο όπως κάποτε ο φτωχός και μόνος καουμπόι;

Θέλει ο κάθε υπουργός, ακόμη και ο γιατρός και υπουργός Υγείας κ. Πολάκης να καπνίσει; Με γεια του με χαρά του. Δικά του είναι τα πνευμόνια ας τα κάνει ό,τι θέλει. Οχι, όμως, να συμβαίνει αυτό σε κοινή θέα επειδή μεράκλωσε. Αντί να γίνει μπροστάρης της αντικαπνιστικής εκστρατείας προσβάλλει την αισθητική και τον κοινό νου. Κι αυτό είναι χειρότερο κι από τις πολιτικές του τοποθετήσεις.

Βασίλης Σ. Κανέλλης

Πολάκης… καουμπόι

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.