Πολλοί δεν εγκρίνουν τη φαρμακευτική κάνναβη, όλοι όμως εγκρίνουν τα ψυχαγωγικά προϊόντα καπνού!

Η πολιτική γελοιότητα και υποκρισία στο απέραντο μεγαλείο της στην Ελλάδα. Ενώ κανένα από όλα τα κόμματα που βγήκαν στην εξουσία δεν έκανε τίποτε για την επιβολή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους (με αρκετούς πολιτικούς να καπνίζουν ακόμη και τώρα εντός των χώρων της Βουλής), αρκετοί τώρα κόπτονται για την «ηθική» της φαρμακευτικής κάνναβης, όταν για χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα είναι το μόνο φάρμακο που τους προσφέρει ανακούφιση και αναγκάζονται να το αγοράζουν πανάκριβα (και παράνομα) από το εξωτερικό.

Αν ήταν όμως να την παράγει καμία μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, με υπέροχες υπερτιμολογήσεις (αφιερωμένες εξαιρετικά στο ζάπλουτο ελληνικό δημόσιο) και μιζώματα, α, τότε με τι χαρά θα το ψήφιζαν όλοι.

Παρεμπιπτόντως, οι θέσεις ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής… συμπίπτουν. Άκρα δεξιά και άκρα αριστερά ενώνονται ξανά, δοξάζοντας τη θεωρία των δύο άκρων (horseshoe theory), ενώ η Ένωση Κεντρώων του μανιώδη καπνιστή Βασίλη Λεβέντη, διατηρεί τις επιφυλάξεις της (προφανώς δεν διατηρεί καμία επιφύλαξη για το τσιγάρο).

Αχ, και να μην ξεχάσω να αναφέρω, συνέδριο του ΚΚΕ που είχα παραστεί και ήταν τίγκα στην κάπνα. Κατά τα άλλα αριστερό κόμμα που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι δηλαδή ότι οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερο όσον αφορά αυτό το θέμα. Το στοιχείο του Ελληνάρα δύσκολα να ξεφύγει από τον Έλληνα πολιτικό ή τον Έλληνα πολιτικοποιημένο. Άλλωστε, πρέπει να τιμά τις ρίζες του.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του. Κατά δήλωσε η Χρυσή Αυγή, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων.
Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για τη φαρμακευτική κάνναβη – Ναυτεμπορική

Εκτός λοιπόν από όλα αυτά η πολιτική υποφέρει από την υποκρισία. Πολιτικοί που η προσωπική τους ζωή οι επιλογές τους και τα πάθη τους είναι σε μια κατεύθυνση και ο δημόσιος λόγος τους, στην αντίθετη. Το ζήσαμε με το σύμφωνο συμβίωσης. Το ζήσαμε με την ταυτότητα φύλου. Το ζούμε τώρα συζητώντας για την κάνναβη.
Στ. Θεοδωράκης: Ναι στη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς

«Το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις. Το τσιγάρο ευθύνεται για 18 καρκίνους αλλά επιτρέπεται», σχολίασε ο αγορητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει ασθενείς που το έχουν ανάγκη, να καταφεύγουν στην παρανομία. «Έπρεπε να το κάνουμε και σωστά το κάνουμε. Θωρακίστε το όσο μπορείτε περισσότερο», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς.
Εγκρίθηκε επί της αρχής το ν/σ για τη φαρμακευτική κάνναβη – in.gr

Σύνδεσμοι και βίντεο

VICE Specials: Η Φαρμακευτική Κάνναβη και ο Αγώνας των Ασθενών στην Ελλάδα – Βίντεο
VICE Specials: Η Φαρμακευτική Κάνναβη και ο Αγώνας των Ασθενών στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *