«Σαφάρι» ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

«Η αντικαπνιστική νομοθεσία θα εφαρμοστεί» διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Κάθε πολιτισμένο κράτος οφείλει να προστατέψει τις παρούσες και μέλλουσες γενεές», σημείωσε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως η επικαιροποίηση του αντικαπνιστικού πλαισίου αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, η υφυπουργός ανέφερε, ότι αυτοί θα συνεχιστούν, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας δεν πρόκειται να βάλει λουκέτο σε καταστήματα.

«Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο οικειοθελώς να συμμορφωθεί και σε γενικές γραμμές αυτό συμβαίνει», σημείωσε η υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι και απαίτηση του πρωθυπουργού.

Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στην επιβλαβή συνήθεια σε σύγκριση με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η μέση ηλικία έναρξης του καπνίσματος είναι τα 12 έτη, ενώ υπάρχουν παιδιά που ξεκινούν την επικίνδυνη συνήθεια από τα 7.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *