Θάνατος 18χρονου στο Βέλγιο αποδίδεται στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ένας 18χρονος πέθανε στο Βέλγιο από αναπνευστική ανεπάρκεια, με τις αρχές να αποδίδουν τον θάνατό του στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Υποπτευόμαστε ότι η εισπνοή από το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι υπεύθυνη για την πνευμονική πάθηση και τον επακόλουθο θάνατο του» ανάφερε o γιατρός, Λουκ-Μαρία Ζακέτ, της Πανεπιστημιακής κλινικής Σάντ Λουκ, όπου νοσηλεύτηκε ο νεαρός.

«Πρόκειται μόνο για υποψία, καθώς τρόποι διάγνωσης δεν υπάρχουν, όμως έχουμε αποκλείσει άλλες συνήθεις αιτίες που προκαλούν ζημιά τέτοιου τύπου στον πνεύμονα» πρόσθεσε ο κ. Ζακέτ.

«Η σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποδείχθηκε. Στον ασθενή αυτόν δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση για μια τόσο σοβαρή πνευμονία», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας, Μάγκι Ντε Μπλοκ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Ο 18χρονος εισήχθη στην κλινική στις 4 Οκτωβρίου, αφού «πέρασε όλη τη νύχτα βήχοντας» ανέφερε ο πατέρας του νεαρού.

Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου ο Ράφαελ υπέστη αναπνευστική δυσχέρεια, στις 10 Οκτωβρίου εισήχθη σε τεχνητό κώμα και στη συνέχεια οι πνεύμονές του σταμάτησαν να λειτουργού.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε δοθεί στον Ράφαελ ως δώρο μαζί με κάνναβη για τα προβλήματα ύπνου που αντιμετώπιζε και ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί μόλις δύο εβδομάδες

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Brusells Times

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *