Τραγωδία η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου (Άδωνις Γεωργιάδης)

«Αποκαρδιωτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, την κατάσταση που επικρατεί με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς όπως χαρακτηριστικά σχολίασε την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι κωμωδία… Είναι τραγωδία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πώς υπάρχει σχέδιο υπό εκπόνηση και πώς είναι μεταξύ των βουλευτών που έχει υπογράψει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μέσα στο Κοινοβούλιο, μία πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

«Η χώρα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα» είπε για τον αντικαπνιστικό νόμο ο Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Οταν ο υπουργός Υγείας πηγαίνει στην Ευρώπη, το πρώτο πράγμα που του λένε οι άλλοι υπουργοί Υγείας είναι γιατί η Ελλάδα έχει μείνει τόσο πίσω στην εφαρμογή του νόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει και τίποτα. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάσω με τον κ. Μπεχράκη τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει ότι έχει μειωθεί το κάπνισμα για διάφορους λόγους, αλλά όχι πάντως στο βαθμό που θα το θέλαμε.Εκπονούμε σχέδιο και είμαι από τους βουλευτές που έχουμε υπογράψει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ανδρέα Ψυχάρη. Πιστεύω ότι η εικόνα είναι αποκαρδιωτική».

[…]

Τα Νέα, 11/10/2013

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.