Τελος στο κάπνισμα και σε εξωτερικούς χώρους στη Νέα Υόρκη

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας έξι χρόνια πριν στη Νέα Υόρκη οδήγησε τους καπνιστές να ανάβουν το τσιγάρο τους έξω στην ύπαιθρο.

Σύντομα, ωστόσο, ακόμη και το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους ενδέχεται να απαγορευτεί, καθώς ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Τόμας Φάρλεϊ, ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει με πρότασή του την απαγόρευση του καπνίσματος στα πάρκα και στις παραλίες.
Σύμφωνα με άρθρο των «New York Times», ο Δρ. Φάρλει είπε ότι η απαγόρευση, για την οποία θα ζητήσει  έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για να μειωθούν τα ποσοστά του καπνίσματος.
Ο δήμαρχος, Μάικλε Μπλούμμπεργκ, ο οποίος έχει υπερασπιστεί τα αντικαπνιστικά προγράμματα, τόνισε ότι θα ήθελε να δει εάν το κάπνισμα στα πάρκα ασκεί αρνητική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων.
Πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι αδύνατη η απαγόρευση του καπνίσματος εξ ‘ ολοκλήρου στα πάρκα, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές.
Τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι ακόμη σπάνιες, ωστόσο, αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό. Διάφοροι δήμοι- ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια, έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα στα υπαίθρια πάρκα, τις παιδικές χαρές και τις παραλίες.
Το 2007, το Λος Αντζελες επέκτεινε την απαγόρευση του καπνίσματος, που κάλυπτε ήδη τις παραλίες και τις παιδικές χαρές και στα δημοτικά πάρκα.
Αργότερα εκείνο το έτος, το Σικάγο απαγόρευσε το κάπνισμα στις παραλίες και τις παιδικές χαρές του, ωστόσο ακόμη επιτρέπεται σε πολλά πάρκα.
Φέτος, νομοθέτες στην Καλιφόρνια έλαβαν μέτρο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα δημόσια πάρκα και μέρη των δημόσιων παραλιών.
Η συγκεκριμένη πρόταση στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνεται σε μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης της υγείας τα επόμενα τρία έτη και αφορά όχι μόνο στο κάπνισμα, αλλά και στην παχυσαρκία, στην μετάδοση του HIV και στην κατάχρηση του οινοπνεύματος.
in.gr – 15/09/09

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.