Μεγάλη Επιτυχία στο Αντικαπνιστικό Κέντρο Μποδοσάκειου

Πολλά και χρήσιμα μηνύματα εξέπεμψαν οι αρμόδιοι φορείς υγείας με
αφορμή τον εορτασμό της 31ης Μαΐου ως παγκόσμιας ημέρας κατά του
καπνίσματος.



Κάποιο από αυτά όμως είχε ιδιαίτερη αξία και συγκεκριμένα το μήνυμα του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου, μια και δεν περιορίστηκε σε αφορισμούς για το κάπνισμα αλλά με τις σαφείς αναφορές που περιείχε στο έργο που επιτελεί το Αντικαπνιστικό Ιατρείο που λειτουργεί στο νοσοκομείο από τις αρχές τους έτους, έδωσε μία διέξοδο στους καπνιστές, διέξοδο που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική το γεγονός ότι το πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος σε όσους έχουν ζητήσει μέχρι τώρα την συνδρομή του συγκεκριμένου Ιατρείου σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Ειδικότερα, με πρόσθετα στοιχεία που συνόδευσαν το μήνυμα του «Μποδοσάκειου» γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα ποσοστά επιτυχίας που καταγράφονται στην πρόταση – λύση που απευθύνει προς τους καπνιστές το Αντικαπνιστικό Ιατρείο και ανέρχονται στο 96%! Καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Διοικητής του νοσοκομείου Χριστόδουλος Παπαβασιλείου, από τις 6 Φεβρουαρίου που λειτουργεί το Ιατρείο διακοπής του καπνίσματος μέχρι και την 31η Μαΐου εξετάστηκαν 155 περιστατικά με τα ποσοστά επιτυχίας να έχουν ανέλθει στο 96%.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η λίστα αναμονής όσων έχουν κλείσει ραντεβού για παρακολούθηση από το Ιατρείο ανέρχεται στα 128 άτομα και ότι υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι καπνιστές καλό είναι να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού από τώρα. Βέβαια, όπως σημειώνει και η αρμόδια Ψυχολόγος του Ιατρείου Βασιλική Παπαδοπούλου, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν πραγματικά να αποβάλλουν την νικοτίνη από τον οργανισμό τους και να υιοθετήσουν υγιεινότερες συνήθειες τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους, γι’ αυτούς λοιπόν το Αντικαπνιστικό Ιατρείο του «Μποδοσάκειου» έχει την πρόταση –λύση.

e-ptolemaios.gr 

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.