Απαγόρευση καπνίσματος στη Βουλή

Τον πρώτο συμπαραστάτη του βρήκε ο Απ. Κακλαμάνης στην προσπάθειά του να επιβάλει την απαγόρευση του καπνίσματος στο κτίριο του Κοινοβουλίου: Ο Αντικαπνιστικός Σύλλογος Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση του προέδρου, επειδή -όπως αναφέρει ανακοίνωσή του- «η εικόνα των εκπροσώπων του λαού (που καπνίζουν) δημιουργεί αρνητικά πρότυπα».


Με την ευκαιρία, ζητεί να ψηφιστεί νόμος που να επιβάλλει τη δημιουργία καπνιστηρίων σε χώρους εργασίας, ψυχαγωγίας, εστιατόρια, σχολεία και, κυρίως, σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά.

Υπάρχει καμία ελπίδα να πειστούν οι θεριακλήδες βουλευτές; Μόνο αν τους πείσουν ότι θα απειληθούν από τις ψήφους των αντικαπνιστών. Κάτι δύσκολο, μια και είναι εντελώς ανοργάνωτοι.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/11/2001

Σιούφας για Τσώρτσιλ

Το είπε στη Βουλή ο Δημήτρης Σιούφας, Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., με αφορμή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη να απαγορεύσει το κάπνισμα.

Γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε της Βουλής ότι είμαι μανιώδης καπνιστής–κάποιοι πρέπει να καταναλώνουν τα καπνά των καπνοπαραγωγών μας…– και είμαι από εκείνους που με κάθε τρόπο προτρέπουν τους πολίτες και ιδίως
τους νέους να μην καπνίζουν. Θα σας πω όμως ένα ανέκδοτο με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Σε ηλικία 95 ετών τον επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι και του ζήτησαν το μυστικό της μακροζωίας. Του είπαν ότι εσείς από ό,τι γνωρίζουμε όλες τις ασωτίες τις κάνατε. Και παρέες με γυναίκες κάνατε και καπνίζετε και πίνετε και –όπως ξέρουμε– δεν αθλείστε. Του είπαν: τι κάνατε επιτέλους και φτάσατε σε αυτή την ηλικία των 95 ετών; Τους είπε: είχα μια αδυναμία και ένα σπορ. Να πηγαίνω με τα πόδια στις κηδείες των φίλων μου που έκαναν σπορ.

www.parliament.gr/sioufas/DT2001.htm

Καπνός το … βουλευτιλίκι

ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Αντίο στο βουλευτικό αξίωμά του είπε ο Ιρλανδός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Φάιν Γκελ γιατί υπέπεσε σε σοβαρό αδίκημα: κάπνιζε στο κυλικείο της Βουλής αψηφώντας τον αντικαπνιστικό νόμο που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο πριν από λίγες ημέρες και τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα. «Κανένας άνδρας ή γυναίκα δεν είναι υπεράνω του νόμου, ομοίως και κανένας πολιτικός που έχει μάλιστα και πολιτική ευθύνη», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, σχολιάζοντας την υποχρεωτική παραίτηση του Ντέιζι. «Νομοθετώντας, είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αχερν, οι βουλευτές έχουν μεγαλύτερη ευθύνη σε σύγκριση με τους πολίτες ως προς τον σεβασμό του νόμου».

(ΑΠΕ) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 02/04/2004

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.