Έξυπνη εφαρμογή βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος (Smokefree)

Το Smokefree, μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones), προτείνει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Εμπνευστής της εφαρμογής είναι ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καλκάνης, ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx, ανέπτυξαν την εφαρμογή.

Το Smokefree app είναι διαθέσιμο στο App Store (iOS app) αντί 1,99 ευρώ.

Συνδυάζοντας smartphone και smartwatch και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει.

Η εφαρμογή αναθέτει στον καπνιστή μια σειρά αποστολών, με σκοπό να χτίσει μια πιο γερή βάση στη μάχη χειραγώγησης του εαυτού του που θα τον κάνει πιο αποφασιστικό και σίγουρο για την απόφασή του.

Παράλληλα, η εφαρμογή εκπαιδεύει τον χρήστη σε θέματα, όπως το πώς να διακόψει τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσει με άλλες, πώς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύναμη της θέλησης, κ.ά. Εκτός από αυτά, η εφαρμογή τον παροτρύνει και τον ενθαρρύνει με διάφορους τρόπους, με απότερο στόχο να του δώσει τη δύναμη να πετύχει στην προσπάθειά του να διακόψει το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Κώστα Γουργουλιάνη, «αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος».

Σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.