«Καπνός» οι οδηγίες σε καταστηματάρχες για το κάπνισμα

Τα τραπεζάκι έξω λόγω καλοκαιριού σώζουν προς το παρόν την κατάσταση
για τους ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων με την πολυσυζητημένη
απαγόρευση του καπνίσματος.



Πολλοί ωστόσο εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για το γραφειοκρατικό αλαλούμ που επικρατεί και προειδοποιούν για μη εφαρμογή του μέτρου από Σεπτέμβριο. Αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη προσπαθούν να διαμορφώσουν το χώρο για καπνιστές, χωρίς καν όπως λένε, να τους έχουν δοθεί οδηγίες.

Ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων περιμένουν ακόμη να ενημερωθούν επίσημα από τον Δήμο, για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν. Κάποιοι έχουν επενδύσει ήδη μεγάλα χρηματικά ποσά σε ειδικές κατασκευές, προκειμένου να χωρίσουν το μαγαζί τους στη μέση. Με γυάλινους τοίχους, κόντρα πλακέ και ειδικές κατασκευές οι καταστηματάρχες αναδιαμορφώνουν τους χώρους, με την ελπίδα η εγκύκλιος που θα έρθει, να είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα τους. Μέχρι στιγμής πάντως όσο ο καιρός το επιτρέπει και τα τραπέζια για τους καπνιστές είναι άφθονα στους εξωτερικούς χώρους.

Την αποθήκη του αποφάσισε να μετατρέψει σε χώρο καπνιστών ο Τάκης Κανάκογλου. Χωρίς να επενδύσει χρήματα μέχρι να δοθούν οι οδηγίες, βρήκε έτοιμο χώρο για καπνιστές στην ταβέρνα που έχει τα τελευταία 27 χρόνια. Με οδηγίες ή χωρίς οι καταστηματάρχες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις κατασκευές τους τις επόμενες ημέρες, αφού το μέτρο έχε τεθεί σε ισχύ εδώ και 1 μήνα και η Θεσσαλονίκη ακόμη προσαρμόζεται.

Πηγή: ALPHA
Ρεπορτάζ: Ε. Καλλίνη
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

5 Comments

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *